Drágábban láthatjuk a jövőben a budapesti oroszlánt

Az infláció és az energiaválság indokolja a fővárosi állatkert belépőinek drágulását – közölte Bősz Anett, a főváros humán területekért felelős főpolgármester-helyettese.

2023. április 25., 14:43

Szerző:

Áremelésre kényszerül a Fővárosi Állat- és Növénykert is. Bősz Anett arról nyilatkozott a Népszavának, hogy a budapesti létesítmény árai jócskán elmaradnak a vidékiekétől, most felzárkóznak.

„A legfontosabb az infláció és az energiaválság által sújtott állatkert működtetéséhez és fejlesztéséhez szükséges források előteremtése. Ennek elkerülhetetlen eleme a jegyárakból származó bevétel emelése” – közölte a főpolgármester-helyettes.

Hozzátette: a budapesti állatkert jegyárai nem szállnak el, csak utolérik a vidéki intézményekét. Arról egyelőre nem tudott konkrét adatokat mondani, hogy a 2020. júliusától eddig érvényes 3300 forintos felnőtt és 2200 forintos gyermek belépőjegyek árai pontosan miként módosulnak.  

(Kiemelt kép: oroszlánok a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2021. október 3-án, amikor háromnapos Állat- és Növényszeretet Fesztivállal ünnepelték október 1-4-ig az állatok világnapját a fővárosi állatkert. Fotó: Balogh Zoltán/MTI)