Dömötör Csaba mindenkit lenyugtat – ezért ne készüljünk egy Orbán-Márky-Zay vitára

Hiába Márki-Zay, Orbán akkor is Gyurcsánnyal vitatkozna. 

2022. január 20., 16:08

Szerző:

Ha a közelgő választást megelőző miniszterelnök-jelölti vita kerül szóba, akkor az a fontos, hogy milyenek a körülmények – erről beszélt a Heteknek adott interjújában Dömötör Csaba. A Telex vette észre a beszélgetést, amelyben a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hosszan ecseteli, miért nem fog Orbán Viktor leülni Márki-Zay Péterrel.

 „Alapvető körülmény jelenleg, hogy Márki-Zay Péternek nincs politikai, szervezeti hátországa, vagyis az a lényegi kérdés, hogy „ki adja az ütemet a baloldalon

– kezdte Dömötör Csaba, amikor egy esetleges miniszterelnök-jelölti vitáról kérdezték.

A fideszes politikus szerint ez utóbbi, vagyis „az ütem adása” egy parlamenti demokráciában levezethető abból, hogy kinek lesz a legnagyobb frakciója, itt pedig „tudjuk”, hogy a válasz a Demokratikus Koalíció. – Ha az ellenzék és a kormánypártok közötti vitákban gondolkozunk, egy Gyurcsány Ferenccel folytatott vitának lehetne értelme, de csak abban az esetben, ha nem lenne az a tapasztalatunk, hogy egy vita során a csillagokat is lehazudja az égről – fogalmazott.

Összegezve Dömötör Csaba úgy látja, hogy ilyen körülmények között nincs értelme egy kormányfő-jelölti vitának. Ő egyébként – mint mondta – elég sok vitán vett részt és politikustársai is gyakran tesznek így.

A fideszes államtitkár arról is beszélt, hogy aki követi az eseményeket, az láthatja, hogy a meghatározó kérdésekben ismert a kormánypártok és az ellenzék álláspontja. A Fidesz esetében szerinte nem is kell változásokra számítani az eddigiekhez képest, a fókuszban továbbra is a családok megerősítése, a biztonság, a munkahelyteremtés és a bérek növekedése áll.

Márki-Zay Péter vasárnap közölte, hogy miniszterelnök-jelölti vitára hívja Orbán Viktor és biztosnak nevezte, hogy ez meg is fog valósulni.

(Kiemelt képünk: Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

14:55

December 3-án, 4-én 10-én, 11-én, 17-én és 18-án a 107-es viszonylaton, december 6-án pedig a 95-ös vonalon közlekedhetünk a mikulásbusszal.