Dobrev Klára pert nyert Deutsch Tamás ellen, jogerős ítélet van, hogy a fideszes politikus hazudott

2019. május 23., 09:25

Szerző:

Jogerősen is megnyerte Dobrev Klára azt a pert, amelyet azután indított, hogy Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője egy 2017. október 12-én tartott sajtótájékoztatóján azt állította, hogy az Európai Bizottságtól kapott megrendeléséből az Altus Zrt.-nek olyan bevétele lett, amelyből Gyurcsány Ferenc Czeglédy Csabának 80 millió forintnyi pénzt adott. A DK EP-listavezetője, Gyurcsány Ferenc felesége  – aki az Altus Zrt. vezérigazgatója – a Fővárosi Törvényszéken már nyert, szerdán pedig a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az ítéletét, amely szerint  Deutsch Tamás megsértette az Altus Zrt. üzleti jó hírnévhez fűződő jogát. Az ítélet kötelezi a fideszes politikust, hogy az MTI-nek eljuttatott közleményében fejezze ki sajnálkozását a jogsértés miatt, és közölje, hogy valótlanul állította, hogy az Altus Zrt. az elnyert uniós megbízás keretében kapott forrásból juttatott 80 millió forintot Czeglédy Csabának.

Dobrev Klára
Fotó: Merész Márton

Emellett Deutsch Tamásnak nak 500 000 forint sérelemdíjat is fizetnie kell.

 

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.