Dobrev Klára nyilvánosságra hozta, mit vallott a Czeglédy-ügyben

Ígéretének megfelelően feltette a kihallgatási jegyzőkönyvet a Facebookra.

2017. november 26., 10:36

Szerző:

Az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. és az Altus Portfólió Kft. vezetőjét, Gyurcsány ferenc DK-elnök feleségét pénteken hallgatták ki tanúként a Czeglédy-ügyben a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán. 

Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő (Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt) és ügyvéd ellen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekményekkel nyomoznak. A több hónapja gyűrűző ügyben a gyanú szerint a Czeglédy vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. Céljuk az volt, hogy a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek, a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével elkerüljék a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését. Így csaknem hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. Dobrevet azért idézték be, mert az Altus Befektetési és Vagyonkezelő, illetve az Altus Portfólió pénzt adott kölcsön Czeglédynek.

 

Szórakoztató, de azt, hogy Dobrevet ki fogják hallgatni, az enyhén szólva kormányközeli Origo és a Magyar Idők előbb megtudta, mint maga a cégvezető, aki szombaton szombaton a Facebookon nyilvánosságra hozta a Kecskeméten tartott kihallgatás jegyzőkönyvét. Ennek a jegyzőkönyvnek a tanúsága szerint Dobrev nyitányként kijelentette, hogy politikai motiváltságúnak tartja az egész ügyet, és – emlékeztet – a fideszes többségű Országgyűlés kicsúfolta a demokratikus jogállamot azzal, hogy egy határozatban előre elítélte Czeglédyt.

Dobrevet a NAV-os nyomozók egyébként  főleg a Czeglédynek adott kölcsön technikai részleteiről faggatták. Az érdekelte őket, hogy Dobrev két cége milyen bankszámlára utalt, Czeglédy hogyan egyenlítette ki a tartozást, de megkérdezték Dobrevtől azt is, hogy tudja-e, mire kellett az ügyvédnek a pénz. Úgy tudja, hogy Czeglédy likviditási problémákkal küzdött – válaszolta. 

Czeglédy nemrég nyert egy nagy helyreigazítási pert az Origo és az állami hírtelevízió, az M1 ellen is az ügyben.

2024. április 27., 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.