Deutsch Tamás: Teljesen életszerű, hogy Orbán Viktor saját maga fizette a magánrepülőgépes útjait

2019. április 13., 19:37

Szerző:

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója és az MLSZ elnöke, Magyarország második leggazdagabb embere pénzeken árulta el az RTL Klub Híradójának, hogy amikor Orbán Viktor az OTP-tulajdonban, az OTP Csoporthoz tartozó Air-Invest Kft. tulajdonában lévő magánrepülőgépét használja, akkor mindig maga fizeti ki ezeket az utakat és a szállást is. Ezt a Fidesz azzal ünnepelte – derül ki a kereskedelmi televízió új riportjából – hogy Csányi Sándor tiszta vizet öntött a pohárba, így mindenki számára egyértelmű, hogy Orbán Viktor nem ajándékot fogadott el

– Kérdezze meg, mennyit fizetett ezért Orbán Viktor, de hát van jövedelme, teljesen életszerű

– rázta le Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a magánrepülőgépes miniszterelnöki utak költségeit firtató kérdést. Amit ugyanis Deutsch Tamás állít, azért kétséges, mert a miniszterelnöknek a 2019-es vagyonnyilatkozata szerint ugyanis csak 1 395 000 forint megtakarítása van úgy, hogy egy év alatt 600 ezer forintot sikerült lefaragnia a tartozásából, a lakáshiteléből 4 millió 184 ezer után már csak 3 millió 516 ezer van hátra.

Az RTL Klub Híradója Deutsch Tamás tanácsának megfelelően írt a miniszterelnöknek, hogy mennyiért és miből utazott, de nem kapott választ a két kérdésre. 

Csányi Sándor egy 14 személyes 11 milliárd forintos Dassault Falcon 900 EX típusú, HA-LKZ lajstromszámú magánrepülőgépet használ. Pénteki kijelentése némiképp ellentmond Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök közlésének, 2018 szeptemberében legalábbis hatalmas botrány tört ki, miután kiderült, hogy Orbán Viktor július 25-i várnai magánrepülőgépes útját a MOL Vidi Ludgorec elleni meccsére a székesfehérvári futballklub tulajdonosa, Garancsi István fizette. Ez nem Csányi Sándor magánrepülőgépe volt, egy Bombardier Global 6000 típusú magánrepülőgépről van szó, és bár Garancsi István húzása enyhén szólva felveti a korrupció és az összeférhetetlenség gyanúját, hiszen garancsi István cégei több milliárd forint értékben nyertek állami megbízásokat, a miniszterelnök azzal rázta le magáról az ügyet, hogy harminc éve is így repült, és ezután is így fog.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.