Deutsch Tamás: új fejlemény Cseh Katalin ügyében

Újabb részleteket árult el a NOlimpia kampányról az országgyűlési képviselő. 

2021. szeptember 5., 11:34

Szerző:

Deutsch Tamás korábban azzal vádolta meg a momentumos politikus Cseh Katalint, hogy uniós közpénzeket csalt el a Pannónia Nyomda Kft. ügyvezetőjeként a magyarországi olimpia megszervezésére, amely ellen akkor már rég felszólalt a párt a NOlimpia kampánnyal. Most újabb fejezetéhez érkezett két európai parlamenti képviselők közötti ügy. Deutsch Tamás vasárnapi Facebook-posztjában írta meg, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megkezdte a vizsgálódást a momentumos európai parlamenti képviselő ellen. 

Deutsch Tamás délelőtti bejegyzésében azt írta, augusztus elején tett feljelentést az OLAF-nál európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt. Szerinte kiderült ugyanis, hogy a Cseh család cégének üzleti köre a hazai fejlesztési forrásokat és az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött. „Kiderült az is, hogy Cseh Katalin 2013 és 2018 között egy olyan céget vezetett, amelyik a magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert EU-s pénzeket, és úgy vezette ebben az időben ezt a céget Cseh Katalin, hogy mindeközben pártjával megfúrta a magyar olimpiát 2017-ben” – világított rá a politikus.

A politikus azt írta, nemrég kapta a levelet az OLAF-tól, hogy  megkezdte a Cseh Katalin ügy vizsgálatának előkészítését, amihez további adatokat és információkat is kért a korrupció gyanús ügyről. A fideszes képviselő szerint az OLAF nyilvánvalóan illetékes az ügy kivizsgálásában, hiszen az Európai Parlament képviselője a momentumos politikus. „A Cseh Katalin ügy súlyos kérdéseket vet fel, ezért fordultam az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz. Az OLAF vizsgálatról is természetesen tájékoztatást fogunk adni. Ennyi” – zárta posztját Deutsch Tamás.

 

(Kiemelt kép: Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament migrációs állásfoglalásáról, a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)