Deutsch Tamás: az Európai Bizottság elnöke álmodozik és hazug utópiáról beszél

A fideszes politikus szerint Ursula von der Leyen „világosan és egyértelműen kiállt az Európán kívülről pénzelt, agresszív, szexuális gender-propaganda mellett”.

2021. szeptember 15., 17:33

Szerző:

A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselői számára elfogadhatatlan, hogy a közép-európai térség országaival fennálló vitáit az Európai Bizottság erő alapján, hatalmi szóval akarja rendezni – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő Strasbourgban. Az EP-képviselő Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének évértékelő beszédére válaszolt, írja az MTI.

Deutsch Tamás magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: az EP fideszes képviselőcsoportja úgy látja, hogy „az az erőszakos, törvénytelen és antidemokratikus fellépés, melynek jegyében az európai ideológiai fősodor a véleményét hatalmi erővel akarja rákényszeríteni a tagállamokra, szétveri az európai együttműködést, súlyosan aláássa az Európai Unió fontos egységét”.

Kijelentette: egy „teljesen hazug utópia jelent meg” Ursula von der Leyen beszédében, melyben csupán Európáról, az európai polgárokról, a huszonhét európai uniós ország mindennapjait érintő gondokról és bajokról feledkezett meg. A magyar politikus figyelmeztetett: a bizottsági elnök egyebek mellett sokmillió illegális bevándorlót hívott meg az Európai Unióba. Nem az európai határok megvédéséről, nem az illegális migránsáradat megállításáról beszélt, hanem meghívót tolmácsolt a bevándorlóknak – jelentette ki Deutsch Tamás.

Az EP-képviselő leszögezte: Von der Leyen „világosan és egyértelműen kiállt az Európán kívülről pénzelt, agresszív, szexuális gender-propaganda mellett”. Továbbá „teljesen illuzórikus zöld álmodozásról” beszélt, amely olyan javaslatokat tartalmaz, ami kapcsán a zöld átállás költségeit európaiak millióival akarják kifizettetni. Ez ellentétes Európa közös érdekeivel, ellentétes az európai gazdaság versenyképességének szempontjaival és a magyar nemzeti érdekekkel is. Magyarország azt mondja, hogy azok a nagy szennyező vállalatok fizessék meg a zöld átállás költségeit, amelyek a legnagyobb okozói a klímaváltozásnak – fogalmazott Deutsch Tamás.

(Kiemelt kép: Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője 2021. január 7-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)