Magára hagytak több mint 80 denevért egy miskolci építkezésen

2021. január 8., 16:28

Szerző:

Csak 58 állat élte túl a cserbenhagyást.

 

A mályi Madármentő Állomás állatkínzás és természetkárosítás miatt tett feljelentést, több tucatnyi didergő denevért találtak egy miskolci építkezésen, az ÉSZAKTERV épületénél. A fal bontása közben a téli álmot alvó állatokat egyszerűen a fagyos földön hagyták, miután kipotyogtak a burkolat alól - írja a 444.

A szervezet beszámolója szerint a  Bükki Nemzeti Park munkatársai 58 élő denevért és 23 halott denevért számoltak meg a helyszínen.  A természetvédelmi kár több mint 2 millió forint. 

Az életben maradt állatokat átszállították egy másik természetes élőhelyre, ahol zavartalanul tudják folytatni a téli álmukat. A halott denevérek tetemeit a rendőrség és a nemzeti park kérésére lefagyasztják. Utólag találtak még két denevért, amiket a  mentőállomásra szállítottak. 

Ahogy a Magyar Madártani Egyesült oldala is megjegyzi, a magyarországi denevérfajok mind rovarevők, amiknek nagy szerepük van a kártevők ritkításában. Egy mindössze 6-7 grammos denevér éjszakánként akár 800-900 szúnyogot is megehet.

 

15:54

Ezzel termtenének biztonságot munkakörnyezetet a színház dolgozóinak, megakadályozva a visszaéléseket, a zaklatásokat és az erőszakot. Éppen egy éve robbant ki a botrány Eszenyi Enikő körül.