Demeter Szilárd megmagyarázta, hogy miért a saját zenekarát lépteti fel a PIM-ben

Demeter szerint arra mindenki felkapja a fejét, ha egy főigazgató basszusgitározik.

2023. január 10., 18:25

Szerző:

„Számomra egyértelmű, hogy le kell hozni Petőfit a magaskultúrából a tömegkultúrába. A Petőfi-szobor lábát le kell tenni a földre. Ha rockzenét hozol be a PIM-be, ráadásul olyan zenekarral, ahol a főigazgató basszusgitározik, az olyan üzenet, amire mindenki felkapja a fejét” – mondta Demeter Szilárd az Indexnek. 

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Demeter saját zenekarát, a Loyal Apples’ Clubot lépteti fel január 13-án az általa vezetett Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM). A basszusgitáros főigazgató továbbá azzal magyarázta az esetet, hogy gerillamarketingnek szánta saját zenekara szereplését, mert arra számított, hogy a teljes ellenzéki sajtó hírt ad nem éppen hétköznapi választásáról. 

„A teljes ellenzéki sajtó szó szerint közölte az erről szóló Facebook-posztunkat. Tehát az üzenet anélkül ment át, hogy egy fillért is ki kellett volna érte fizetnünk” – fogalmazott Demeter, aki Tóth Gabi meghívását nemes egyszerűséggel azzal magyarázta, hogy „nagyon jó énekesnő”. 

(Fotó: Facebook)

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

2023. február 3., 15:44

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.