A csecsemőn kívül mindenkit hazaengedtek, akik a debreceni lakástűz miatt kerültek kórházba

Elhagyhatta a kórházat az a hét felnőtt, akit egy debreceni lakástűz kapcsán szállítottak a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjába füstmérgezés gyanújával hétfő reggel, a csecsemő még megfigyelésre a klinikán maradt – közölte az egyetem sajtószolgálata az MTI érdeklődésére.

2022. július 4., 17:03

Szerző:

Azt írták, a tűzeset kapcsán hét felnőttet és egy csecsemőt szállítottak füstmérgezés gyanújával, enyhe tünetekkel a klinikai központba; rövid megfigyelés után elhagyhatták az intézményt.

A csecsemő a gyermekgyógyászati klinikán rövid ideig oxigént kapott, jelenleg megfigyelésen tartják bent – jelezték. A térségi katasztrófavédelmi szolgálat korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása Debrecenben, nyolc embert vittek kórházba.

Bányay Judit tűzoltó százados közlése szerint a tűz átterjedt a felette lévő lakásba is. A tűzoltók tíz embert menekítettek ki a házból, amit összesen huszonheten hagytak el.

A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral gyorsan eloltották a tüzet, az épületet átszellőztették – közölte a sajtóügyeletes.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu / Dimény András)

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.