Daruval emelik ki a balesetet szenvedett busz roncsait

Az utasok mentése még folyik.

2021. augusztus 15., 09:45

Szerző:

Teljes útzár van az M7-es autópályán Budapest irányába a 70-es kilométernél Szabadbattyán térségében, ahol hajnalban a buszbaleset történt. Egyelőre ismeretlen okokból egy magyar rendszámú busz letért az útról, átszakította a szalagkorlátot, és a felüljárót tartó beton hídpillérnek ütközött, és felborult. A  buszon több mint ötvenen utaztak, közülük nyolcan a helyszínen életüket vesztették.

Két súlyos és a 46 könnyebb sérült van, 14 sérültet a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes útzár van az autópályán Budapest felé vezető oldalon. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóviője, Szabó-Bisztricz Anett azt mondta, a buszroncsot daruval emelik majd ki a műszaki mentés során.

(Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán)

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.