Daruval emelik ki a balesetet szenvedett busz roncsait

Az utasok mentése még folyik.

2021. augusztus 15., 09:45

Szerző:

Teljes útzár van az M7-es autópályán Budapest irányába a 70-es kilométernél Szabadbattyán térségében, ahol hajnalban a buszbaleset történt. Egyelőre ismeretlen okokból egy magyar rendszámú busz letért az útról, átszakította a szalagkorlátot, és a felüljárót tartó beton hídpillérnek ütközött, és felborult. A  buszon több mint ötvenen utaztak, közülük nyolcan a helyszínen életüket vesztették.

Két súlyos és a 46 könnyebb sérült van, 14 sérültet a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes útzár van az autópályán Budapest felé vezető oldalon. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóviője, Szabó-Bisztricz Anett azt mondta, a buszroncsot daruval emelik majd ki a műszaki mentés során.

(Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán)

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.