Csőd szélén áll, majdnem egymilliárd forint adóssága van a Jahn Ferenc Kórháznak

2018. december 7., 09:01

Szerző:

Lepedőn, pelenkán, injekciós tűn és egyéb fogyóeszközökön kénytelen spórolni a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet. Az intézmény adósságállománya ugyanis már közelíti az egymilliárd forintot – tudta meg a Magyar Hang.

Fotó: delpestikorhaz.hu

A lap információi szerint az intézmény tíz százalékkal próbálja lefaragni az eszközbeszerzési költségeket. Úgy tudják, a kórház különböző osztályai már egymás között csereberélnek, így próbálják megoldani a felmerülő eszközhiányokat. Az intézmény vezetése a megszorításokkal azt akarja elkerülni, hogy a kormány pénzügyi felügyelőt nevezzen ki fejük fölé, márpedig erre jó esély van, ha az adósságállomány átlépi az egymilliárd forintot.

A portál értesülései szerint az áldatlan helyzetben szerepet játszik, hogy az intézmény – csakúgy, mint más, súlyosan eladósodott kórház – hónapok óta tartalékol, és a még csak egy hete bejelentett, ám régóta lebegtetett állami adósságrendezésre vár. November végén Kásler Miklós, az egészségügyi területért is felelős emberierőforrás-miniszter jelentette be az újabb, 55 milliárd forintos adósságkonszolidációt.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.