Csődöt jelentett a görög nyaralásokra specializált utazási iroda, a kárbejelentésről a honlapjukon tájékoztatják az utasokat

2020. május 26., 10:36

Szerző:

Május 29-én leáll a görög utakra specializálódott Aeolus Utazási Iroda – írja a Facebookon megjelent tájékoztató alapján a turizmus.com, amit a hvg.hu szemlézett.

Az irodának nincs tartozása, további kötelezettsége sem utasok, sem partnerirodák felé.

Az iroda anyavállalata, az Aeolus s.r.o Szlovákiában korábban már fizetésképtelenséget jelentett, de a magyar társaság akkor úgy tájékoztatott, őket nem érinti a csőd, így a magyarországi közvetítő iroda nem zár be. A válság mégis elérte 15 év magyarországi tevékenység után a vállalatot.

Az utasok – akik még nem nyújtották be a kárbejelentést az Allianz Szlovákia Biztosítóhoz –, az Aeolus Utazási Iroda honlapján határozatlan ideig egy pontos, magyar nyelvű tájékoztatást kapnak arról, hogyan kell eljárni a kárbejelentéssel kapcsolatosan. Azt is írják, információik szerint az utasaik nagy többsége már elküldte a bejelentést, amiről visszaigazoló e-mailt is kaptak. Honlapjukon egy szlovák információs telefonszámot lehet hívni, amelyen magyar nyelvű kolléga rendelkezésre áll még júniusban.

A Best Solar a hazai napelemes piac egyik meghatározó szereplője. Az elmúlt tizenöt évben az elsők között telepítettek ipari méretű napelem parkokat, 2020-ban pedig Európa legnagyobb erőművének, az Audi Logisztikai Központján épülő napelemes rendszerének kivitelezői voltak, amely 12 megawattos méretével nemcsak a szakma csúcsát, de igazi kihívást is jelentett a Best Solar szakembereinek.