Csődöt jelentett a görög nyaralásokra specializált utazási iroda, a kárbejelentésről a honlapjukon tájékoztatják az utasokat

2020. május 26., 10:36

Szerző:

Május 29-én leáll a görög utakra specializálódott Aeolus Utazási Iroda – írja a Facebookon megjelent tájékoztató alapján a turizmus.com, amit a hvg.hu szemlézett.

Az irodának nincs tartozása, további kötelezettsége sem utasok, sem partnerirodák felé.

Az iroda anyavállalata, az Aeolus s.r.o Szlovákiában korábban már fizetésképtelenséget jelentett, de a magyar társaság akkor úgy tájékoztatott, őket nem érinti a csőd, így a magyarországi közvetítő iroda nem zár be. A válság mégis elérte 15 év magyarországi tevékenység után a vállalatot.

Az utasok – akik még nem nyújtották be a kárbejelentést az Allianz Szlovákia Biztosítóhoz –, az Aeolus Utazási Iroda honlapján határozatlan ideig egy pontos, magyar nyelvű tájékoztatást kapnak arról, hogyan kell eljárni a kárbejelentéssel kapcsolatosan. Azt is írják, információik szerint az utasaik nagy többsége már elküldte a bejelentést, amiről visszaigazoló e-mailt is kaptak. Honlapjukon egy szlovák információs telefonszámot lehet hívni, amelyen magyar nyelvű kolléga rendelkezésre áll még júniusban.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.