Csintalan Sándor újra „elvtárs" lett

Csintalan Sándor visszalépett az MSZP-be.

2023. június 14., 10:19

Szerző:

Csintalan Sándor, az MSZP korábbi ügyvezető alelnöke, ismét tagja lett a Magyar Szocialista Pártnak – írja a Hvg. Csintalan a párt kecskeméti szervezetéhez csatlakozott. 

A „hazatalálásról" a párt videót is közzétett, amiben Csintalan megöleli Komjáthi Imrét, az MSZP jelenlegi társelnökét.

„Rendkívül nagy megtiszteltetés számomra, hogy társelnökként én köszönthetem Csintalan elvtársat a közösségünkben”

– mondta Komjáthi. A politikus szerint az MSZP közösségének nagyon fontos, hogy „mindig tudja, hogy hová tart, de soha ne felejtse el, hogy honnan indult”.

„Ha én nem, akkor ki? Ha nem most, akkor mikor? ” – mélázott Csintalan mélyen filozofikus hangulatban az MSZP által közzétett videóban.

„Fordulópontot jelent ez az MSZP életében. Innentől kezdve nem mennek tőlünk, hanem jönnek hozzánk” – mondta Herczog Edit, az MSZP volt EP- és országgyűlési képviselője.

Csintalan KISZ-titkár volt, 1977-ben lépett be az MSZMP-be, 1989-ben pedig az utódpárt MSZP-be, ahol bekerült a párt országos elnökségébe, majd 1994 októberében a párt ügyvezető alelnökének választották.  Az 1998-as országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett Budapesten, ám a ciklus végén kilépett a pártból.

2007-ben aztán belépett a Fideszbe, ahonnan tíz évvel később távozott. Sokáig a Hír TV-ben volt műsora, az elmúlt években a Magyar Hang Kötöttfogás című műsorának állandó vendége volt.

(Kiemelt képünk forrása: MSZP felvétele)