Csehországban nyitottak számlákat, hogy tisztára mossák a lopott pénzt

A számlákra egy hónap alatt több mint harmincmillió forintnyi összeg érkezett. 

2021. március 4., 11:18

Szerző:

A Nagykátai Járási Ügyészség pénzmosás miatt vádat emelt két férfi és egy nő ellen, aki Csehországban több bankszámlát is nyitott azért, hogy azokra bűncselekmények elkövetéséből származó pénzeket fogadjon.

A Pest Megyei Főügyészség csütörtökön azt közölte, hogy a három elkövető még 2016 júliusában Csehországba utazott és ott több pénzintézetben is folyószámlákat nyitott azzal a céllal, hogy azokra eddig ismeretlen megbízóktól különböző, bűncselekmények elkövetéséből származó összegek utalását fogadja. Emellett egyikük egy magyar pénzintézetnél is nyitott ugyanilyen céllal bankszámlát.

A számlákra egy hónap alatt több mint harmincmillió forintnyi összeg érkezett. A beérkezett összegeket az elkövetők megbízóik utasításai szerint más számlákra kellett, hogy továbbítsák, közreműködésükért anyagi ellenszolgáltatást kaptak.

Az utalással megbízott bankok azt a jelzést kapták a beérkezett összegekkel kapcsolatban, hogy azok bűncselekmény elkövetéséből származnak, ezután a további tranzakciókat már nem teljesítették.

A cseh nyomozó hatóság a számlákra érkezett pénzt lefoglalta és rendelkezett a sértettek részére történő visszautalásról - áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)