A három milliárdosnak hitelre volt szüksége a tihanyi-projekt megvalósításához

Egy újabb luxushotellel gazdagodhat Magyarország.

2021. december 16., 20:08

Szerző:

Még mindig a bontási munkálatokra keres kivitelezőt a CDHT Hotel Projekt Kft. az elektronikus közbeszerzési rendszerben elérhető dokumentumok alapján – írja az mfor.hu. Bár az ajánlattételi határidő november 18-án lejárt, még azóta sem sikerült kiválasztani a nyertes vállalkozót, aki elvégezheti a volt tihanyi pártüdülő területén lévő korábbi szállóépületek és szociális épületek bontását.

A bírálati szakaszban lévő eljárás mellett sem állt le az élet a tihanyi projektért felelős CDHT Hotel Projekt Kft.-nél, mely az A8 Palace Hotel Zrt.-n keresztül Csányi Sándor OTP-vezér, Garancsi István nagyvállalkozó és Hernádi Zsolt Mol-vezér tulajdonában van.

A cég szeptember 28-án a cég hitelt vett fel az egyik közvetett tulajdonos, Csányi Sándor által vezetett az OTP Banktól.

Az már a cégbíróságra benyújtott dokumentumokból derül ki, hogy a kft. 5,5 milliárd forint beruházási hitelt kapott. Emellett november 25-én arról határoztak a tulajdonosok, hogy a cég 60 millió forint törzstőkéjét a triplájára, 180 millió forintra emelik.

A Tihanyi Kastély és Park Hotel egykor József főherceg hathektáros balatoni rezidenciája volt, majd pártüdülő lett belőle. A Gyurcsány-kormány 2006-ban privatizálta, így az egykor diplomataingatlanok kezelésére alakult CD Hungary-cégcsoport birtokába került. A kastély több mint 10 éve üresen áll, a végső cél egy körülbelül 100-150 szobás komplexum lehet. A főépületben csak 15 lakosztályt alakítanának ki, és a hat hektáros birtokon felhúznának még két épületet. A luxushotel négy-öt csillagos lehet majd.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

2023. január 27., 16:32

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.