Csányi Sándor szerint nincsenek is oligarchák Magyarországon

2019. december 18., 12:51

Szerző:

– Arra soha nem kellett nemet mondanom, hogy az OTP adjon akár egy fillér támogatást is a Fidesznek, vagy hitelt bárkinek, mert nem volt ilyen kérés – mondta Csányi Sándor bankvezér a  karácsonyi HVG-ben megjelenő interjújában. A kérdésre, hogy bosszantja-e az oligarchák villámgyors gazdagodása, azt felelte:

– Az oligarcha szót mindenki rosszul használja. Az valójában olyan gazdag embert jelent, aki képes befolyásolni a politikát.

Mondjon nekem egy embert Magyarországon, aki képes befolyásolni Orbán Viktort vagy a Fideszt!

– kockáztatta meg. Csányi Sándort, mint elmondta, nem lepte meg az önkormányzati választás eredménye, a CEU vagy az MTA ügyéről pedig azért nem akart megszólalni, mert nem használt volna a bank érdekének, ha ilyen háborúkban elmondja a véleményét.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.