Elkaptak egy családot, amelyik fél év alatt 6 millió forintot zsákmányolt egy idős férfitól válogatott hazugságokkal

2020. június 26., 14:21

Szerző:

A XVII. kerületi Rendőrkapitányság csalás gyanúja miatt vett őrizetbe két nőt és egy férfit, akik a gyanú szerint 2020. január 30-a és június 22-e között

több mint 6 millió forintot csaltak ki egy 87 éves férfitól.

A rendőröket februárban értesítette egy bank, hogy az egyik idős ügyfelük számláján gyanús pénzmozgások vannak. A nyomozóknak a látkörébe került a 30 éves budapesti H. Krisztina, akiről a nyomozás során kiderült, hogy a 87 éves férfitó januárban különböző indokokkal pénz kért. A csaló történetei közt hivatkozott rendellenességgel született gyermekére és lakásfelújításra. A becsapott ember  a nőnek H. egy hónap alatt több mint 2 millió forintot adott át. A 20 éves nő február 11-én ismét elment a férfi lakásáshoz, hogy pénzt kérjen tőle, azonban a nyomozók megakadályozták a mintegy 3 millió forint átadását és elfogták H. Krisztinát, akit csalás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgattak. 

A rendőrök az idős férfit figyelmeztették a csalókra, azonban a sértett áprilistól ismét nagyobb összegeket vett fel és azokat a gyanú szerint H. Krisztina ismerőseinek, K. Zsoltnak és T. Orsolyának adta át. A nyomozók április 16-án elfogták K. Zsoltot és T. Orsolyát, és csalás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták. 

A 87 éves férfinek a rendőrök ismét felvilágosítást adtak az őt kihasználó csalókról,

ennek ellenére a sértett június 20-án H. Krisztinának újabb 1 millió 300 ezer forintot adott át,

aki azt hazudta, hogy a pénz édesapja halála miatt kell neki.

Egy nappal később H. Krisztina és K. Zsolt újabb 2 millió forint felvételére vették rá a sértettet, aki fel is keresett egy XVIII. kerületi bankfiókot. A nyomozók azonban a bank előtt várakozó férfit és nőt elfogták.

H. Krisztinát, K. Zsoltot és T. Orsolyát csalás megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették – trudatta a police.hu.

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.