Családi születésnapi ünnepségen kapták el a koronavírust a vendégek, ketten meghaltak

Egy 86 éves paksi asszony születésnapját ünnepelték.

2021. április 11., 19:49

Szerző:

Óriásit hibáztuk – mondta az RTL Híradónknak a 45 éves paksi Rózsa Beáta, akinek 86 éves nagymamája és 73 éves édesapja is belehalt a koronavírusba, miután többen összegyűltek megünnepelni a nagymama születésnapját még március elején. 

Az ünnepségen tízen vettek részt. Annak ellenére, hogy az eseményen jórészt viselték a maszkot, mindenki megfertőződött. Utólag kiderült, két ott lévő rokonnak már napokkal korábban tünetei voltak.

Rózsa Beáta végül szintén súlyos tünetekkel került kórházba. Azt mondta, azért mesélte el a történetét, hogy mások okuljanak belőle: „ha csak két család meggondolja magát, már megérte a nyilvánosságot tájékoztatni a történetünkről” – mondta.

 A videó:

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: MTI | Balogh Zoltán)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.