Cirkuszigazgató illuzionista és bűvész lehet az új kulturális államtitkár

2018. május 2., 17:41

Szerző:

Az Index információi szerint várhatóan Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója lesz az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára.

A most 55 éves Fekete Wikipédia oldala szerint magyar színházi rendező, előadóművész, cirkuszművész, korábban bűvész volt, a Békéscsabai Jókai Színház korábbi és a Szarvasi Vízi Színház művészeti igazgatója, a Magyar Teátrum színházi lap főszerkesztője volt. 

Fekete Péter
Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

2002 és 2004 között a Nemzeti Színház oktatási és külkapcsolati igazgatójaként tevékenykedett, 2007-2015 ig pedig a békéscsabai színház igazgatója volt.

Miniszteri biztosként 2011-ben a megyei előadóművészeti intézmények átadását felügyelte, 2012-ben a Nemzeti Színház majd 2015-ben a Pesti Magyar Színház vezetőváltásával kapcsolatos ügyeket vezette, 2015-től a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felel, felügyeli, irányítja a magyar cirkuszművészet magújítási folyamatát, készíti elő az épülő új Nemzeti Cirkuszművészeti Központot. Művészi, rendezői alkotó munkáját a Fővárosi Nagycirkusz igazgatójaként az ott futó produkciók rendezéseiben mutatja meg – áll a Wikipédián.