Büntetőfeljelentést tesz Kósa-ügyben az MSZP

2018. március 21., 16:03

Szerző:

Az MSZP ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen befolyással üzérkedés gyanúja miatt – közölte Gurmai Zita, az ellenzéki párt elnökségi tagja szerdán Budapesten.

„Arra fogom felszólítani a legfőbb ügyészt, hogy befolyással üzérkedés bűntettének megvalósítása gyanújával ismeretlen tettes ellen rendeljen el nyomozást" – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint a sajtóban megjelentek alapján Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter bűntényt követett el. 

„Hülyének lenni alkotmányos jog" – mondta Gurmai Zita, hozzátéve, hogy „ha Kósa Lajos van olyan hülye, hogy egy falusi kisvállalkozó rászedi, akkor az az ő baja, de ezzel még csak alkalmatlanságát bizonyítja sokadszor". „Abból, hogy Kósa Lajost becsapták, nem következik az, hogy ártatlan naivitásában édesanyjának akarjon utalni 800 millió forintot" –mondta Gurmai Zita. 

Hozzátette:

akármilyen csalás áldozata a fideszes politikus, nincs olyan, hogy a „megtévesztet, becsapott, átvert Kósa Lajos az édesanyjának akarjon utalni 800 milliót, mert ez már nem hülyeség, ez már bűntény".

Az MSZP-s politikus megjegyezte, ha Kósa Lajos lemond, akkor lehet, hogy eltekint a feljelentéstől.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.