Budapestre látogathat az illiberális brazil elnök

A szorult helyzetben lévő Jair Bolsonaro februárban találkozhat Orbán Viktorral.

2022. január 20., 10:08

Szerző:

Dél-amerikai sajtóértesülések szerint Budapestre készül Jair Bolsonaro brazil elnök, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozzon – írja a hvg. A hírek szerint az oltásellenes, járványszkeptikus vezető februárban érkezhet Magyarországra, azt követően, hogy Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnökkel egyeztet.

Az O Globo elnevezésű brazil lap kiemeli, hogy az elnök két hónappal a magyarországi országgyűlési választások előtt tervez utazni, ami szokatlan, bár az üzenet szerintük egyértelmű: Bolsonaro ezzel azt mutatja, hogy Orbánt támogatja. A magyar miniszterelnököt az illiberális politikai szimbolikus alakja, Donald Trump volt amerikai elnök hívta fel telefonon, hogy közölje: neki szorít a tavaszi választáson.

(Fotó: Evaristo Sa / AFP)

18:37

Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.