Budapestre látogathat az illiberális brazil elnök

A szorult helyzetben lévő Jair Bolsonaro februárban találkozhat Orbán Viktorral.

2022. január 20., 10:08

Szerző:

Dél-amerikai sajtóértesülések szerint Budapestre készül Jair Bolsonaro brazil elnök, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozzon – írja a hvg. A hírek szerint az oltásellenes, járványszkeptikus vezető februárban érkezhet Magyarországra, azt követően, hogy Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnökkel egyeztet.

Az O Globo elnevezésű brazil lap kiemeli, hogy az elnök két hónappal a magyarországi országgyűlési választások előtt tervez utazni, ami szokatlan, bár az üzenet szerintük egyértelmű: Bolsonaro ezzel azt mutatja, hogy Orbánt támogatja. A magyar miniszterelnököt az illiberális politikai szimbolikus alakja, Donald Trump volt amerikai elnök hívta fel telefonon, hogy közölje: neki szorít a tavaszi választáson.

(Fotó: Evaristo Sa / AFP)

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.