Budai Gyula szerint Dobrev Klára hazudozik, felszólította, álljon elő üzleti kapcsolataival

2018. november 26., 15:20

Szerző:

A Fidesz arra szólítja fel Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferenc DK-elnök feleségét, hogy fejezze be a hazudozást a Gyurcsány család üzleti kapcsolatairól - mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő hétfőn Budapesten újságíróknak.

A politikus kifejtette, a Gyurcsány család üzleti partnerei - és a hírek szerint barátai -, a mintegy 600 milliárd forintot ellopó bolgár Vaszilev házaspár ellen nemzetközi körözést adott ki az Interpol. – Gyurcsányék az elmúlt napokban folyamatosan tagadták  a kapcsolatot, ám a közöttük lévő üzleti viszonyt nyilvános céges dokumentumok bizonyítják: közös cégük van a Vaszilev házaspárral – mondta Budai.

Itt az ideje - folytatta a fideszes képviselő -, hogy Dobrev Klára elárulja, milyen üzleti kapcsolatban állt a Vaszilev családdal, nyilatkozzon arról, mit tud az eltűnt 600 milliárd forintról, és adódik a kérdés, hogy jutott-e ebből a pénzből Magyarországra, a Gyurcsány családnak és esetleg a DK-nak.

A cégadatokra vonatkozó kérdésre Budai Gyula azt közölte,

a Cellum Bulgaria nevű vállalkozásban a Kóka János - a Gyurcsány-kormány korábbi gazdasági minisztere - által tulajdonolt Cellum Globalnak 38 százaléka, az Altus-ConsAltnak - amely Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára cégéhez, az Altus Zrt.-hez köthető - 12 százaléka van, a maradék 50 százalék pedig a Vaszilev házaspáré.

Mint korábban megírtuk, a Ripost múlt hetui cikke szerint tíz évvel ezelőtt még Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök is jó viszonyban volt az akkor még Macedóniát vezető Nikola Gruevszkivel, ebből pedig az következik, hogy Gruevszki sokat tudhat Gyurcsány állítólag sötét ügyeiről.

Ezután húzták elő a kalapból a bolgár KTB bank egykori többségi tulajdonosát, Cvetán Vaszilevet, akinek bankja tulajdonrésszel bírt egy Gyurcsány Ferenc és Kókai János által közösen tulajdonolt cégben. Vaszilev ellen azonban 2014 óta nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, mert több milliárd eurót sikkasztott a bankból.

Vagyis az üzleti kapcsolat már nem áll fenn az idestova négy éve szökésben lévő Vaszilev és Gyurcsány között.

Gyurcsány Ferenc felesége állítása szerint sohasem hallotta Vaszileva nevét, így gyaníthatóan nem is találkoztak.

„A Ripost nevű szennylap most egy újabb bolgár bűnözővel hoz össze. A nevezett hölgynek meg a nevet se hallottam, nemhogy a baratnőm lenne. Arról van szó, hogy aki kinyitja a szájat, kritizálni mer, azzal szemben egyből beindul a karaktergyilkosság” - írta Dobrev Facebook-oldalán.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.