Brutális front, szemetelő eső, visszatérő fagy

Front front hátán – ez vár ránk a napokban, de vannak rosszabb híreink is. 

2024. március 11., 15:53

Szerző:

Front front hátán – figyelmeztet a HungaroMet Zrt. Mint írták: A frontérzékenyekre sajnos most rájár a rúd, hiszen jelenleg kettősfront, kedden pedig hideg fronthatás alakítja időjárásunkat. 

Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A hullámzó front mellett nem csak a szerdáig várható szorványos esőzésre, de gyenge fagy visszatérésére is figyelmeztetnek: 


Front, eső, viharos szél 

Kedd éjfélig jelentős mennyiségű eső várható – írja HungaroMet figyelmeztető előrejelzése. Kedd reggelig-délelőttig a Dunántúl nyugati megyéiben területi átlagban ~20-30 mm eső hullhat, lokálisan efeletti csapadék is kialakulhat.

Hétfőn a kora délutáni órákban délkeleten a déli szelet egy-egy ~65-70 km/h-s lökés kísérheti. Kedden északnyugaton előreláthatólag az esti órákig az északnyugati szelet viharos (60-75 km/h) lökések kísérhetik, kissé nagyobb területen késő délelőttől, délutánig. 70 km/h feletti széllökésre egész nap több alkalommal elsősorban Sopron térségében van nagyobb esély.

(Kiemelt képünk illusztráció: SCIENCE PHOTO LIBRARY / R3F / Science Photo Library via AFP)

Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.