Brutális áremelkedés a benzinkutakon

Elképesztő áremelkedést kell elszenvedjenek azok a dízel autósok, akik már nem hatósági, hanem piaci áron tankolnak, hozzájuk mérten a benzinesek szinte örülhetnek.

2022. augusztus 24., 10:59

Szerző:

Miután szerdán 7 forinttal került feljebb a 95-ös benzin és 26 (!) forinttal a gázolaj piaci ára, pénteken újabb áremelkedés következik a Holtankoljak.hu értesülése szerint. A benzin a szerdainál jelentősebb, 8 forintos, a gázolaj az akkorinál szerényebb, de így is tetemes, 22 forintos pluszt kap pénteken. Így 

a 95-ös benzin ára összességében 15, a gázolaj pedig 48 forinttal kerül magasabbra e héten.

Péntektől a 95-ös átlagos piaci ára 686,9, a gázolajé 793,9 forint lesz.

Jelenleg csak a magánszemélyek személyautóira és legfeljebb 7,5 tonnás teherautóira, a taxikhoz és a mezőgazdasági gépekhez vehető igénybe, persze az egyes töltőállomások korlátozásai alapján. Így tehát sem a céges autók, sem a külföldi rendszámosok, sem a kannák nem tankolhatók már hatósági áron, ahogyan személyautóval is számolni kell azzal, hogy a liter-megkötések miatt nem biztos, hogy tele tudjuk tankolni a hatósági áron.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP)

 

A korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője, elmondta az atv.hu-nak, hogy az idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.