„Brüsszelben mindenki tudja, hogy Orbán hamiskártyás"

2017. december 15., 10:37

Szerző:

Orbán elő sem meri venni a nemzeti konzultáció eredményeit Brüsszelben, mert ott mindenki tudja, hogy hamiskártyás – mondta Ujhelyi István az Egyenes Beszédben. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint a miniszterelnök az uniós tárgyalásokon hirtelen nyuszivá változik.

Fotó: ujhelyi.eu

Ujhelyi egyébként sem hiszi el, hogy 2,3 millió véleményt ki lehet vinni egy hátizsákban Brüsszelbe, a politikus ugyanakkor hozzátette: szeretné megismerni a másik 8 millió magyar véleményét is. A szocialista képviselő éppen ezért online konzultációt fog indítani.

Az MSZP-s politikus arról is beszélt, hogy Brüsszelben jelenleg az eurozóna kibővítéséről is tárgyalnak, ebben pedig Orbánnak hamarosan állást kell foglalnia. Hozzátette: a NER rendszere összeférhetetlen az Európai Unióval, és ez hamarosan be fog bizonyosodni. Brüsszelben mindenki tudja, hogy nem létezik a Soros-terv – tette hozzá.

A szocialista európai parlamenti képviselő a kerítéssel kapcsolatban hangsúlyozta: nem igaz, hogy az Európát védi, hiszen a Román határon gond nélkül be lehet sétálni Magyarországra.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.