Brüsszel már vizsgálja a státusztörvényt

Vera Jourová közölte, az Európai Bizottság figyeli a státusztörvény körüli fejleményeket. 

2023. július 5., 15:49

Szerző:

Vera Jourová a kedden elfogadott státusztörvénnyel kapcsolatban azt mondta hogy a Bizottság szeretné látni a legutolsó elfogadott szöveget. Vera Jourová hozzátette, hogy a Helyreállítási Alapok egyes feltételei kötődnek a tanárok fizetéséhez. Az Euronews brüsszeli tudósítója szerint még a jelentés közzététele előtt Vera Jourová alelnök azt mondta, a források visszatartásával enyhe javulást értek el Magyarországon az igazságügyi reformok ügyében, de a közmédia és a médiahatóság működésével nem elégedettek.

(Kiemelt képünkön: Věra Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős biztosa. Fotó: Johanna Geron / Pool/AFP)

Tegnap 15:14

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tegnap 09:05

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.