Bróker Marcsi követőre talált, százmilliós csalással vádolnak egy kaposvári álbrókert

2017. november 10., 11:23

Szerző:

Somogyban vádat emeltek egy álbróker ellen, aki 300 milliós kárt okozott – írja az MTI. A kaposvári férfi brókernek adta ki magát, holott erre a tevékenységre nem volt engedélye. Ismerőseitől, összesen 23 személytől kért kölcsön 354 millió forintot azzal az ígérettel, hogy a pénzt 15 százalékos hozammal visszafizeti. A kölcsönt állítása szerint likviditási gondjaira és cégalapításra szánta. Ez azonban nem történt meg, a kölcsönt nem fizette vissza, a pénzt pedig magára költötte. Végül csak 53,5 millió forintot fizetett vissza.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség jogosulatlan pénzügyi tevékenység, tizenöt rendbeli csalás és sikkasztás bűntette miatt börtönbüntetés és vagyonelkobzás kiszabását indítványozta.

Nem ő az egyetlen az országban, aki befektetés ígéretével csalt ki pénzt másoktól. Épp ezen a héten kezdődött a Bróker Marcsi néven elhíresült álbróker pere, akit több milliárdos csalással vádolnak. Őt Belize-ben kapták el.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.