Bródy János: közeleg a harmadik világháború

Bródy János interjút adott és sok más kérdés mellett a háborús helyzettel kapcsolatos aggodalmairól is beszélt. A dalszerző úgy látja, hogy közeleg a harmadik világháború.

2022. október 12., 13:40

Szerző:

A HVG 360-ban adott interjújában Bródy János bevallotta, hogy a mostani háborús helyzetben nem tud új dalokat írni. Ahogy ő fogalmazott: amiket most gondol, azok nem dalba valók, és a dezinformáció áradatában nem lát annyira tisztán, hogy bármiféle feloldásra javaslatot tudna tenni. Történelmi távlatban pedig nagyon elkeserítő érzéseket fogalmazott meg; azt mondta, úgy fest, hogy a harmadik világháború küszöbén állunk. 

Gyanús, hogy megint a rossz oldalon állunk

„A most dúló háború ugyan Ukrajna földjén pusztít, de ez valójában Amerika és Oroszország háborúja” – fogalmazott Bródy János Orbán Viktor keddi, Berlinben adott interjújára is utalva. A magyar miniszterelnök ott arról beszélt, hogy az orosz-ukrán konfliktust nem sikerült elszigetelni a világ többi részétől.

A zenész ezután hozzátette, hogy az amerikaiak támogatása önmagában még nem egyenlő a világháborúval, de az orosz oldalról érkező fenyegetőzések, úgy érzi, arra utalnak, hogy nagyon közel állunk hozzá. Emellett Európa összes nemzete szilárdan az amerikaiak oldalán áll, kivéve Magyarországot, ami már a második világháború előtt is a maihoz hasonló hintapolitikát folytatott. „Nagyon nem szeretném, hogy a következőben sem a győztes oldalán állnánk” – fogalmazott Bródy.  

Bródy János életműkoncertet ad november 12-én, a Papp László Sportarénában. 

(Kiemelt képünk: Bródy János a nyolc segélyszervezet közreműködésével megrendezett Szeretet koncert című jótékonysági rendezvényen a Papp László Budapest Sportarénában 2022. május 22-én este. Fotó: MTI/Kovács Anikó)

2024. április 23., 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.