Interjú közben tiltották el az Átlátszót Portik Tamástól

Technikai okokra hivatkozva félbeszakították az Átlátszó interjúját a börtönben ülő Portik Tamással. A portál magyarázatot vár az engedélyezett interjú félbeszakítására.

2023. július 31., 15:49

Szerző:

A portál írása szerint a börtönparancsnokság engedélyezte az eredetileg 60 percesre tervezett Skype-beszélgetést, amit alig negyedóra elteltével egy egyenruhás férfi utasítást adott az interjú megszakítására.

Hiába kérdezték, hogy pontosan milyen technikai hibára hivatkozva fújták le a beszélgetést, ugyanis a lap szerint a videókapcsolattal nem volt probléma: minden látható és hallható volt. A július 31-én délelőtt félbeszakított beszélgetés folytatására idáig nem kaptak engedélyt.

Az interjú apropóját az adta, hogy az Átlátszón részletes elemzés jelent meg a Nagyfőnök – Portik Tamás és körének felemelkedése és bukása című kötetről s ebben a cikkben Pintér Sándor szerepére, felelősségére is kitértek.

Portik Tamás a ’90-es évek alvilági gyilkosságai (a Fenyő-, és a Prisztás-ügy, az Aranykéz utcai robbantás) miatt 2012 óta börtönbüntetését tölti. Legutóbb idén júniusban ítélte húsz év fegyházbüntetésre első fokon a Fővárosi Törvényszék Portikot az 1996-os ügetői merénylet és gyermekkori barátjának 1999-es meggyilkolása ügyében.

(Kiemelt kép: Portik Tamás vádlottat elvezetik az ellene és társai ellen emberölés bűntette miatt megismételt eljárásban indult büntetőper első tárgyalásáról a Fővárosi Törvényszéken 2019. március 11-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)