Borkai szuperhídja további milliókba kerül Győrnek

Újabb károsultak peren kívüli egyezségi ajánlatot fogadott el kedden a győri közgyűlés a telkekre belógó győrszentiváni híd miatt. Az egyik károsult bő 15 millió, a másik 1,7 milliós kártérítést kap az önkormányzattól.

2023. szeptember 28., 12:54

Szerző:

Ez az a Borkai Zsolt polgármestersége idején épült híd, ami négy éve 320 millió forintból épült Győrszentivánnál. Megépítése óta vitákat gerjeszt, miután úgy köt össze egy kettévágott utcát, hogy belelóg a családi házak privátszférájába. A két lakos szerint a megépült híd értékcsökkenést és kárt okozott az ingatlanjaikban. Ezért pereltek, de az előzetes bizonyítási eljárásban az első szakértőt felmentették, a bíróság kirendelt egy másikat. Ő állapította meg az összesen 17,37 millió forintos kártérítést.

A Telex beszámolója szerint a közgyűlésen az MSZP-s Pollreisz Balázs képviselő megjegyezte: már korábban látszott, hogy nem a híd megépítése volt a jó megoldás, inkább az attól körülbelül 200 méterre lévő felüljárót kellett volna kiszélesíteni.

Dézsi Csaba András polgármester pedig úgy reagált, hogy valóban teljesen felesleges volt ezt a hidat megépíteni, és a mellette lévőt kellett volna rendbe hozni. „Idén ezt meg is tesszük” – közölte.

Borkai Zsolt, volt polgármester is reagált a Facebookon:

„ezt a hidat ma is megépíteném, mert sok életet mentett meg és még fog is a jövőben. Emberi életekből nem csinálunk politikát. Finoman szólva is nem helyén való”.

(Kiemelt kép: Borkai Zsolt volt győri polgármester interjút ad Gulyás Mártonnak a Partizán stúdiójában. Az interjú 2023. szeptember 5-én jelent meg. Fotó: képkivágás a Partizán YouTube videójából)