Nem akarnak Boltot a fővárosi taxisok

Több fővárosi taxis szervezet által aláírt sajtóközlemény jelent meg hétfő délelőtt, melyben a taxisok újabb kifogásokat emelnek a Bolt működése ellen. A védjegyeket követően ezúttal a számlázási gyakorlatban találtak problémákat.

 

2023. július 24., 12:59

Szerző:

„Véleményünk szerint a védjegyeknél súlyosabbnak minősül, és egyben az általunk képviselt társaságok, mint versenytársak méltányos érdekét és a tisztességes versenyhez való jogát sérti az elmúlt napokban ugyancsak sajtóvisszhangot kapott, a Bolt HTX Kft. által alkalmazott számlázási gyakorlat” – fogalmazták meg legújabb állásfoglalásukban a fővárosi fuvarozók.

„E gyakorlat szerint ugyanis az engedélyezett tevékenységét nem maga végzi, hanem azt külföldi partnerének gyakorlatilag kiszervezi, annak érdekében, hogy az uniós adószabályozást kihasználva látszólag kedvezőbb feltételeket biztosítson a vele szerződött személyszállítóknak – alapvetően a költségvetés, vagyis valamennyi adófizető rovására” – idézi a közleményt a Hvg

A közlemény aláírói – 6x6 Taxi, Best Taxi, City Taxi, Főtaxi, Független Taxisok képviselői, GO Taxi, MB Elit, Taxi4, Taxisok Világa Magazin, TELE5 taxi, TAXIM – abban bíznak, hogy az adóhatóság átfogó vizsgálata gondoskodik a jogszerű állapot helyreállításáról és el akarják érni, hogy hozzájuk hasonlóan a Bolt is Magyarországon, ÁFÁ-val együtt számlázzon.

Az Országos Taxis Szövetség elnöke, Metál Zoltán már két hete azt kérte a fővárostól, hogy semmisítsék meg a Bolt szerződéseit. Akkor még csak a vállalat védjegyhasználati gyakorlatával voltak problémáik. A BKK már akkor jelezte, hogy nem fogják visszavonni a vállalat engedélyeit.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Karancsi Rudolf/168)

 

 

 

 

 

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.