Hadházy Ákos szerint Boldog István lehet az a fideszes képviselő, aki érintett egy, a Jászságban zajló korrupciós nyomozásban

2019. október 1., 15:32

Szerző:

Korrupciós bűncselekmények miatt folytat eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületében, ami Boldog István fideszes képviselő választókerülete – közölte kedden a birtokába került információk, illetve az ügyészség tájékoztatása alapján Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Hadházy szerint bár Boldog István nincs gyanúsítottként megnevezve, több körülmény is arról árulkodhat, hogy vezető szerepe lehet az ügyben. A képviselő értesülései szerint Boldog még 2017-ben hívta össze a választókörzete polgármestereit, akikkel

közölte, hogy a jövőben a közbeszerzéseken milyen cégeket kell előnyben részesíteni, különben nem fognak uniós pályázati pénzhez jutni a településük.

Az egyik cég a korábban elenyésző bevételű Profiter Machine Kft., amit 2017-ben megvett egy jászberényi nő, azóta viszont szárnyal a választókerületi közbeszerzéseken. Az első közbeszerzést 2017 októberében épp a Boldog István központjának számító Kétpón nyerte el a cég, majd sorra nyert Mezőtúron és Kunszentmártonban is. A cég bevétele a korábbi 6 millió forintról 343 millió forintra ugrott.

Boldog István fideszes országgyűlési képviselő közleményben reagált Hadházy sajtótájékoztatójára:

„Ez az egész csak egy politikai cirkusz, hangulatkeltés a választási kampányban. Eddig egyetlen hivatalos megkeresést sem kaptam, de szükség esetén természetesen állok a hatóságok rendelkezésére.”

A képviselő által Boldog Istvánhoz kötött korrupció eset kapcsán azt mondta Hadházy, hogy beleillik a NER működésébe: a fideszes képviselők a lojalitásukért teljhatalmú főurak lehetnek a választókerületükben. Ez történt a közelmúltban börtönbüntetésre ítélt Mengyi Roland esetében, és Hadházy szerint hasonló a helyzet a vádlottá vált Simonka Györgynél is.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.