Egyre több budapesti csomóponton lehet kezet fertőtleníteni

A BKK fokozza a készülékek kitelepítését.

2020. október 7., 10:18

Szerző:

Már huszonhárom forgalmas csomóponton van kézfertőtlenítő - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t. Szeptember vége óta már tizenhárom forgalmas metróállomás bejáratánál (Batthyány tér, Blaha Lujza tér, Deák Ferenc tér, Déli pályaudvar, Kelenföld vasútállomás, Keleti pályaudvar, Móricz Zsigmond körtér, Nagyvárad tér, Nyugati pályaudvar, Puskás Ferenc Stadion, Örs vezér tere, Széll Kálmán tér, Újpest-központ) található kézfertőtlenítő állomás.

    Mostantól pedig már a kisföldalatti Oktogon és Mexikói út állomásánál, a 3-as metró Göncz Árpád városközpont és Lehel tér állomásánál, valamint a 4-es metró Fővám tér és Újbuda-központ állomásánál is van ilyen készülék - közölték. Három helyre - a Deák Ferenc téren a 2-es metró bejáratához, a Kálvin téren a 3-as metró bejáratához, a Keleti pályaudvarnál a 2-es metró bejáratához - pedig újabb berendezéseket telepítettek - írták.

    A közlemény szerint az utazók szívesen használják ezeket az eszközöket: szeptember 25. óta mintegy száz liter vírusölő hatású kézfertőtlenítő folyadék fogyott el belőlük.

 

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.