Visszalépett az antiszemita kirohanásairól elhíresült borsodi jobbikos az MSZP javára

Bíró László döntését Jakab Péter elfogadta.

2021. augusztus 15., 20:58

Szerző:

Nem ő legerősebb ellenfél a borsodi Fidesszel szemben, ezért visszalép a szeptemberi előválasztástól a jobbikos Bíró László. A politikus vasárnap saját Facebook-oldalán közölte a hírt, a hogy stafétát átadja a Jezsó Gábor, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselő-jelöltjének. Bíró László döntését a Jobbik elnöke, Jakab Péter elfogadta. 

„Ezennel hátralépek egyet azért, hogy a nemzet és Borsod kettőt léphessen előre. Visszalépek az előválasztáson való indulástól Jézsó Gábor javára. Döntésemről tájékoztattam Jakab Pétert, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét, aki azt elfogadta. Mostantól azért dolgozom, hogy a térség Jézsó Gábor, az ország pedig Jakab Péter vezetésével végre valóra válthassa 30 éves álmát. Győzzük le a Fideszt, és teremtsük meg együtt a szabadság és a jólét Magyarországát! Velük sikerülni fog”  – írta Facebook-posztjában a politikus. 

Bíró László elmondta, élete legnehezebb és legfontosabb döntését hozta meg, de tudja, hogy nála alkalmasabb jelöltet kell támogasson ezzel. „Ismerem őt jól, hisz – ahogy én, úgy ő is – aktív alakítója a borsodi közéletnek, és bár más pártban politizálunk, mégis egy oldalon állunk. Egy szabad és demokratikus Magyarország oldalán. Ezért az országért pedig igenis érdemes áldozatot hozni” - hangsúlyozta, hozzátéve: „Ha kell, lépj egyet hátra azért, hogy a nemzet kettőt léphessen előre”.

 

 

Korábban írtunk róla, hogy Bíró Lászlót indítja a Jobbik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben az előválasztáson. A döntés akkor nagy port kavart, mert a politikusnak korábban voltak antiszemita megnyilvánulásai. Közösségi oldalán például a környékbeli szállodákat látogató zsidó vendégekre utalva egyszer úgy fogalmazott: „a kutyám majd megveszik, amikor a tetűcsúszdások elmennek a ház előtt, dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják, mi a helyzet.” Egy másik megosztásában már az szerepelt: „kikapcsolták a zsidó uzsorabanktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufemizált kozmopolita rablás kifizetését”. Budapestet pedig  egyenesen „Judapestnek” nevezte.

 

(Kiemelt kép forrása: Bíró László Facebook-oldala)