Bige László valakit nagyon magára haragított, bezárja a szolnoki gyárát

2019. június 12., 11:37

Szerző:

Néhány napon belül bezárja kénsavgyárát a szolnoki Bige Holding, vagyis megkezdik az egykori Tiszamenti Vegyiművek dolgozóinak elbocsátását – tudta meg a Népszava magától a tulajdonostól, Bige Lászlótól. A milliárdos szerint olyan tiltó határozatot hoztak a hatóságok az üzemmel kapcsolatban, hogybűncselekmény is lenne a munkát foltatni.

Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa
Fotó: Balázs Attila

Magyarország ötödik leggazdagabb emberével szemben a közelmúltban számos eljárás indult, vegyi üzemét szabálytalanságokra hivatkozva leállíttatták a hatóságok. Bigét a vegyi üzem hulladékgazdálkodásának rendjének megsértése miatt kihallgatták, ugyanakkor vesztegetés gyanújával két napra őrizetbe is vették.

Bige László az RTL Klub Híradónak a napokban úgy nyilatkozott, hogy egy haragosa miatt került ebbe a helyzetbe, de megnevezni nem áll módjában az illetőt.

Hatósági vegzatúrára – tette hozzá – a jövőben is számít.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.