Bige László valakit nagyon magára haragított, bezárja a szolnoki gyárát

2019. június 12., 11:37

Szerző:

Néhány napon belül bezárja kénsavgyárát a szolnoki Bige Holding, vagyis megkezdik az egykori Tiszamenti Vegyiművek dolgozóinak elbocsátását – tudta meg a Népszava magától a tulajdonostól, Bige Lászlótól. A milliárdos szerint olyan tiltó határozatot hoztak a hatóságok az üzemmel kapcsolatban, hogybűncselekmény is lenne a munkát foltatni.

Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa
Fotó: Balázs Attila

Magyarország ötödik leggazdagabb emberével szemben a közelmúltban számos eljárás indult, vegyi üzemét szabálytalanságokra hivatkozva leállíttatták a hatóságok. Bigét a vegyi üzem hulladékgazdálkodásának rendjének megsértése miatt kihallgatták, ugyanakkor vesztegetés gyanújával két napra őrizetbe is vették.

Bige László az RTL Klub Híradónak a napokban úgy nyilatkozott, hogy egy haragosa miatt került ebbe a helyzetbe, de megnevezni nem áll módjában az illetőt.

Hatósági vegzatúrára – tette hozzá – a jövőben is számít.

21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.