Bige László: Ceaușescut is kivártam, ő sem végezte valami jól

A milliárdos szerint a totalitárius diktatúra irányába haladunk. 

2021. november 15., 20:08

Szerző:

„Ez az ország olyan erkölcsi válságban van, hogy Rákosi alatt sem volt ilyenben. Én éltem egy másik diktatúrában Romániában, ahol a diktátort Ceaușescunak hívták. Most is elmehetnék, de nem vagyok az a feladós típus. Pedig megüzenték nekem, hogy ha elmegyek innen, békén hagynak, akkor nincs probléma. De nem követtem el semmi olyat, amiért menekülnöm kéne innen.

Ceaușescut is kivártam, ő sem végezte valami jól, nem volt valami fényes a vége”

– mondta Bige László milliárdos a Szabad Európának.

Arról korábban mi is beszámoltunk, hogy Bige cégcsoportjára a GVH mintegy 11,5 milliárd forintos pénzbírságot rótt ki. A milliárdos továbbra is tagadja a kartellezés vádját. 

„Az egésznek annyi alapja van, mint Andersen meséinek. Az ég adta világon semmilyen jogalapja nincs ennek a 11,5 milliárdos büntetésnek, hiszen a verseny a végfelhasználókért folyik, akik a végén megveszik a műtrágyát. Mikor jár jól a végfelhasználó? Ha a legolcsóbban veszi meg a legjobb minőséget, és meg is kapja az árut”

– tette hozzá az interjúban az egyik leggazdagabb magyar, aki szerint „Csányi Sándor áll a támadássorozat mögött”.  Bige úgy véli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök személyesen hagyta jóvá az ellene és cégei ellen irányuló vizsgálatokat. 

Bige egyre többször bírálja a kormányt, és nyíltan kiáll az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter mellett.

„Szerintem senki nem megy miniszterelnökként nyugdíjba. Előbb-utóbb ennek a rendszernek is vége lesz. Ma még csak félkemény diktatúra van nálunk, de szépen haladunk a totalitárius diktatúra irányába. Ha megnézi a jeleket, ebbe az irányba haladunk

– fogalmazott a magyar közélettel kapcsolatban Bige László. 

A milliárdos új nyilatkozatában is megerősítette, hogy támogatta Márki-Zay kampányát, akit „egy tiszta embernek” tart. „Szerintem a Fidesz egy kicsit bajban van, mert Márki-Zay Péterre nem lehet azt mondani, hogy Gyurcsány embere, vagy azt, hogy kommunista volt, vagy lopott és seftelt” – tette hozzá a milliárdos vállalkozó. 

(Kiemelt kép: Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a cég 140 milliárd forint értékű beruházásáról tartott tájékoztatón Pétfürdőn 2016. szeptember 22-én. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI)