Szórakozásból tett a sínekre bevásárlókocsit és kukát két fiatal Budapesten

2020. október 13., 08:34

Szerző:

A gyanú szerint a két fiatal fiú azért tett vonatok elé kukát és bevásárlókocsit, hogy az „ütközést” videóra vegyék.

 

Még augusztusban történt, hogy Budapest XVII. kerületében a Rákoshegyi vasútállomás közelében egy személyvonat elsodort egy síneken hagyott bevásárlókocsit - írja a police.hu. Miközben a helyszínen a rendőrök a bejelentővel beszéltek és keresték a bevásárlókocsit, elment mellettük egy másik vonat, ami szintén nekiütközött valaminek. Később kiderült, hogy ezúttal egy műanyag kuka volt a síneken.

A helyszínt körbejárva a rendőrök két fiatal fiút találtak az erdőben, akik elmondták, hogy ők tették a kukát és a bevásárlókocsit a sínekre azért, hogy az ütközésekről videót készítsenek. A 14 éves és a 15 éves fiúk elismerték azt is, hogy három nappal korábban is tettek bevásárlókocsit vonatok elé, amiről szintén csináltak videót.

A XVII. kerületi Rendőrkapitányság a feltételezett elkövetők ellen vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt indított eljárást.

Nem ez az első eset, hogy oda nem illő tárgyakat tesznek a vonat alá fiatalok. Korábban arra volt kíváncsi két fiú, hogy mi történik téglákkal és kövekkel, ha átmegy rajta a szerelvény

 

 

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.