Elkaptak egy maszkos betörőbandát, szép kis arzenált találtak a kocsijukban – VIDEÓ

2020. augusztus 7., 06:53

Szerző:

Maszkot viselő betörők loptak el egy széfet mára virradó éjjel Orosházán, egy cég irodaházából.

A telephely biztonsági kamerája rögzítette, amint egy ember létrán felmászott az épület erkélyére, miközben két társa figyelte a környéket. Nem sokkal később az a férfi, aki az erkély ajtajának ablakát betörte és bement az irodába, a széffel a kezében távozott. 

Az orosházi rendőrség nyomozása közben felvetődött a gyanúja annak, hogy a három ember közül az egyik egy 36 éves mezőtőúri, a másik pedig egy 17 éves túrkevei férfi. A rendőrség pénteken hajnalban fogta el őket Berettyóújfaluban. Velük volt a 17 éves fiú gyomaendrődi apja és egy 30 éves mezőtúri férfi is.

A gyanú szerint a kompánia közvetlenül az elfogásuk előtt egy berettyóújfalui telephelyen is lopott: kibontották az irodaépület falát, betörték az iroda ajtaját, majd kinyitották a páncélszekrényt és elvitték belőle a pénzt. Autójukban a betöréshez használt szerszámokat és pénzt találtak. A négy férfit őrizetbe vették. 

A csoport tagjai az orosházi és a berettyóújfalui mellett több hasonló betörést is elkövethettek az országban. A nyomozók most azt vizsgálják, hogy hány bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók – írja a Police.hu.

Hogy miket találtak a rendőrök a betörők kocsijában, ebből a videóból kiderül: