Márki-Zay: abból van elegünk, mint amiből 1956-ban lett elég

„Kemény munkával bebizonyíthatjuk, hogy mi is hősök vagyunk, mint az '56-osok” – mondta Márki-Zay.

2021. október 23., 22:03

Szerző:

Boldog születésnapot Magyarország – kezdte október 23-ai beszédét Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. „Boldog Karácsonyt és remélhetőleg boldog húsvétot is” – tette hozzá.

Szerinte a magyarok 1956 október 23-án megunták a nyugattól való lemaradást, az elszegényedést, az összeesküvés elméleteket, a megfélemlítést, a politikai kinevezetteket, a kontraszelekciót, az orosz befolyás erősödést, a soha meg nem térülő nagy- és látványberuházásokat, a lehallgatást, a megfigyelést, a koncepciós pereket, az agitációt, a sikerpropagandát, a gyűlöletkampányokat, és azt is, hogy mindig egy kiválasztott csoportot kellett utálni.

„Ebből lett elege a magyaroknak 1956. október 23-án, és nekünk is ebből van elegünk most”

– tette hozzá.

Márki-Zay kijelentette: többé nem lehet megengedni a kétharmados győzelmet a Fidesznek. „2018-ban nem volt összefogás, újabb Fidesz-kétharmad lett. Ezt nem engedhetjük meg még egyszer. Azt sem, hogy akár többsége legyen a Fidesznek egy választáson. Teljes nemzeti öntudattal megmutathatjuk, hogy mi vagyunk a többség” – majd hozzátette, olyan országot akar, ami fejlődik, ahol szabad a sajtó és az önkormányzatok, illetve digitális oktatás és szabad tankönyvválasztás van. Ide sorolta még az ügynökaktákba való szabad betekintést és az euró bevezetését is. „A kerítés megmarad, de ki fogjuk adni a bűnöző migránsokat, ki fogjuk adni Gruevszkit” – tette hozzá.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt elmondta, azt szeretné, hogy Magyarország végre szabad ország legyen. „Ahol sem bőrszín, sem származás nem határozza meg, ki mire viheti az életben. Ahol még a fideszes politikusok is nyíltan vállalhatják a homoszexualitásukat, mert abban nincsen semmi szégyen” – jelentette ki. „Kemény munkával bebizonyíthatjuk, hogy mi is hősök vagyunk, mint az '56-osok” – mondta Márki-Zay, majd mindenkit megkért, hogy segítsék az ellenzéket.

(24.hu/Telex)

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter beszél az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésen, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.