Berki Krisztián vallásjogilag zsidó, de nem érdeklik a gyökerei

Őszinte interjúban beszélt édesanyjáról és gyermekkoráról.

2021. augusztus 6., 20:44

Szerző:

Berki Krisztián először beszélt a Neokohn-nak zsidó származásáról és a gyerekkoráról. Berki Krisztián azt állítja, azért választott egy zsinagógát az interjú helyszínéül, mert vallásjogi értelemben zsidó származású. A celeb ugyan nem gyakorolja a nagyszülei vallását, megkeresztelték, keresztény módon imádkozik. Mint állítja, nem is szeretne mélyebben utánajárni saját zsidóságának. Kitért arra is, hogy tiszteli az őseit, de a saját életét akarja élni.

Berki Krisztián őszinte interjúban mesélt arról, hogy az édesanyja alkoholizmusa megnehezítette gyerekkorát. Sokáig úgy érezte, csak magára számíthat, és ezért is lett belőle ellentmondásos figurája a magyar közéletnek. Úgy látja, hogy neki magának személyesen kell megoldani mindent az életben. Úgy fogalmazott: „Ha túl kell élned, az sokkal erősebb, mint amikor dolgozol vagy pénzért mész, az egy sokkal erősebb motiváció. Én mindig sikeréhes vagyok.” Elmondta azt is, soha nem nézi vissza a vele készült műsorokat, nem tekinti meg szerepléseit, csak a saját maga felé támasztott maximalizmusa érdekli.

Berki Krisztián kitért a jelenleg is folyamatban lévő ügyére, amikor is büntető fékezett egy busszal szemben. Ezzel kapcsolatban azt mondta: „Hibáztam, hiszen záróvonalon, rutinból előztem, huszon éve nem nézem a KRESZ-t. Miután levizsgázik az ember, soha többet nem foglalkozik. De ez ne az én hibám legyen már, hogy nem ismerem a táblákat huszon-x év után, hanem a rendszer hibája. Hiszen orvosi vizsgálatot időnként meg kell ismételni, a KRESZ-tudást azonban egy életen keresztül nem firtatják.” Véleménye szerint tehát ő hibázott, de a sérülést okozó fékezése nem volt szándékos.

A Berki Krisztiánnal készült teljes interjút itt tudja elolvasni.

(Kiemelt kép: Berki Krisztián az Óbudai Zsinagógában. Fotó: Merész Márton)