A Beretta betársul a magyarországi lőszergyártásba

Magyarországi lőszergyártásról írt alá szándéknyilatkozatot az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt., valamint az olasz Beretta vállalatcsoport képviseletében a tulajdonos, Pietro Gussalli Beretta, a honvédelmi miniszter ellenjegyzésével Budapesten – közölte csütörtökön a Honvédelmi Minisztérium.

2023. november 2., 12:37

Szerző:

Szalay-Bobrovniczky Kristóf minisztert idézve azt írták: az N7 védelmi ipari holding és a nagy hagyományokkal rendelkező olasz Beretta vállalatcsoport közti szándéknyilatkozat aláírásával két új – a Magyar Honvédség számára nagyon fontos – lőszerfajtát is Magyarországon gyártanak majd.

A miniszter közlése szerint „a 7.62 milliméteres és a 12.7 milliméteres lőszer többek között a már jól ismert Lynx és Gidrán harcjárműveink fegyverzetéhez szükséges”.

„Mindkét eszközünk gyártása Magyarországra került, nemsokára pedig már a muníció is itthon készül” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A miniszter hangsúlyozta: „a jelenlegi biztonsági helyzetben mindkét lőszertípusra kiemelten nagy igény mutatkozik, a hazai gyártással azonban növelni tudjuk az ellátásbiztonságot. Ezzel egyidőben pedig hosszútávon exportgyártásra is berendezkedhetünk, így növelve és erősítve a magyar gazdaságot”.

(Kiemelt kép: Gidrán harcjármű. Forrás: Magyar Honvédség FB-oldal)