Bedőlhet az üzemanyag-ellátás vidéken

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint a kis benzinkutak júniusban már nem kapták meg a literenkénti 20 forintos támogatást, ami miatt még több benzinkút mehet csődbe, valamint a vidéki ellátás is bedőlhet.

2022. július 13., 18:13

Szerző:

Egri Gábor kiemelte, hogy próbáltak minisztériumokhoz fordulni, hogy ki a felelős, ki tud pénzügyi forrásokat teremteni, de még nem kaptak semmilyen pozitív választ. Közben viszont már zajlik az aratás, és nagyon komoly ellátási problémák lehetnek a mezőgazdaságban – mondta az Inforstartnak.

Lélegeztetőgépen vannak tartva a kis benzinkutak,de úgy látszik, ezek a források nem állnak rendelkezésre júliusra, holott erről jogszabály és határozat született a kormány részéről

– emelte ki. Egri Gábor egyetértett Hernádi Zsolt korábbi kijelentésével, miszerint túl vagyunk azon a ponton, hogy tartható legyen a 480 forintos benzin. Az elnök részletezte, hogy jelenleg egyedül a százhalombattai finomító képes ellátni a magyar piacot üzemanyaggal, mert térségünkben is üzemanyaghiány van részben az OMV leállása miatt.

Egri emellett elmondta, hogy mivel a a júliusi támogatást sem látják, hogyan kapják meg, ezért fennáll annak a veszélye, hogy a vidéki ellátás be fog dőlni Magyarországon.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)