Lehet, hogy még tovább kell korlátozni a benzinkutakon a maximális mennyiséget

Akár 20 literre is, legalábbis egy szakértő szerint. Túl jól fogy az árcsökkentett 95-ös.

2022. július 12., 09:40

Szerző:

Akár 20 literes korlátozás is jöhet az 50 literes után benzinkutakon Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint. Grád arra figyelmeztet, olyan nagy mértékben viszik az árplafonnal ellátott, 480 forintos benzint, hogy készletek további korlátozások nélkül egyszerűen nem tartanának ki a benzinkutakon.

Rámutatott arra is, májusban több benzin fogyott, mint az előtte rögzített, 2019 augusztusi rekordhónapban. Az üzemanyagra terhelt jövedéki adóból pedig 2022 első fél évében az állam többet profitált, mint előtte, az első öt hónapban összesen 263 milliárd forintot hozott az árstop.

Grád Ottó ugyanakkor osztja Hernádi Zsolt MOL-vezér véleményét, amely szerint a benzinárstopot minél előbb ki kell vezetni.

(Kiemelt kép: Egy férfi autót tankol egy benzinkúton a lengyelországi Krakkóban 2022. április 8-án. Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto via AFP)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.