Bencsik beleszállt közmédiába

A Magyar Demokrata szerzője örül a negyedik Fidesz kétharmadnak, viszont tarthatatlannak tartja a közmédia helyzetét.

2022. április 12., 10:51

Szerző:

Ritka pillanat, amikor egy jobboldali, kormányközeli újságíró kritikával illeti a kormányt, vagy egy részét, de megtörtént: Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata szerzője szerint „a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan” – írta közösségi oldalán.

Bencsik képtelenségnek tartja, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag nem tehetik be a lábukat a közmédiába, valamint a „a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg.”

Megemlítette, hogy április 14-én az M1-en szerepel majd Márki-Zay Péter Lánczi Tamás 48 perc című műsorában. Viszont az újságíró szerint az lett volna a helyet, ha a kampány-időszak alatt kap ilyen meghívást, ugyanis már tét nélküli a beszélgetés. „De ez is valami” – tette hozzá.

A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni.

– zárta bejegyzését Bencsik Gábor.

Márki-Zay Pétert a kampányban csak egyszer hívták meg a közmédiába, akkor sem beszélgetni, hanem, hogy elmondhassa a kötelező monológját 5 percben.

Említésre méltó, hogy a közmédiához tartozó hirado.hu tegnap tett közzé egy cikket, amelyben felsorolták, hogy az ellenzéki pártok – nem csak a hatpárti összefogás tagjai – egy része milyen kifogásokkal mondták le a meghívásukat a közmédiába.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)