Bencsik András az '56-os szabadságharcosokhoz hasonlította a tálibokat

Erős párhuzam a kormánypárti véleményvezértől.

2021. augusztus 17., 15:33

Szerző:

Érdekes okfejtések hangzottak el a HírTV Sajtóklub című műsorában az afganisztáni helyzet kapcsán. Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője a műsor elején kijelentette, nehéz eldönteni, hogy sírjon az ember vagy nevessen az afganisztáni eseményeket figyelemmel követve. Ahol emberek halnak meg, ott nem illik nevetni – jegyezte meg, de szerinte „Amerika és a művelt Nyugat újfent hülyét csinált magából”. Szerinte ugyanis Afganisztán túlnyomó többsége „piszkosul jól érzi most magát a bőrében” – írja a Magyar Hang.

Fontosnak tartotta kihangsúlyozni továbbá, hogy amit jelenleg látunk a tálibok részéről, az nem Afganisztán elfoglalása, hanem épp annak ellenkezője, az ország visszafoglalása. Bencsik szerint épp emiatt szabadságharcosnak kell nevezni a tálib erőket. Végül azt is elmondta, hogy bosszantja az, hogy a magyar médiában a tálibokat sokszor lázadónak nevezik, hiszen az '56-os pesti srácok sem lázadók voltak, hanem szabadságharcosok.

https://www.youtube.com/watch?v=YAr0e1p6oJM&t=291s

(Kiemelt kép: Bencsik András érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriánál 2017. szeptember 2-án. Fotó: Varga György / MTI)

Ráadásul hat egymást követő napot tölthetnénk otthon a karácsonyi héten a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint. Lenne ugyanakkor három olyan szombat is, amikor dolgozni kellene.

Halálos motorbaleset történt a fővárosban a Gyáli úton hétfő délután, az utat a Könyves Kálmán körútnál lezárták – tudatta a rendőrség a honlapján.

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.