Beköszöntött az ősz: esős hétvége vár ránk

Eső és kisebb lehűlés is várható a mai napra. 

2021. augusztus 28., 06:41

Szerző:

Augusztus utolsó hétvégéjén már nem tér vissza a nyári időjárás: szombaton az ország északnyugati harmadát leszámítva fokozatosan beborul majd az ég, és délutántól egyre több helyen várható eső. Az északkeleti országrészben inkább csak estétől várható kiterjedtebb csapadék. Az északnyugati megyékben, és délutánig az ország nagy részében – kivéve a déli országrészt – a többórás napsütés mellett lassú gomolyfelhőképződés várható, amelyből elszórtan alakulhatnak ki záporok. Sőt, az északnyugati határ mentén egy-egy zivatar sem kizárt.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, maximum egy-egy élénk lökése lehet a délnyugati szélnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 23 fok között alakul, késő estére azonban az esővel lehűlés is várható: nagyjából 12-16 fokig hűl le majd a hőmérséklet – írja a met.hu.

(Kiemelt kép: Gyalogos a felhőszakadás miatt felgyülemlett esővízben, az esztergomi Széchenyi téren 2021. augusztus 5-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.