Baromi jól jártak az Emmi államtitkárai

Klasszikust idézve: lesz pénz lóvéra. 

2022. június 28., 09:19

Szerző:

Négymillió forintos jutalmat kaptak az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárai az áprilisi választás hajrájában – írja a Blikk. A lap szerint nyolc államtitkár kapott január és március közötti időszakban „motivációs elismerés” címszó alatt jutalmat.

Az érintettek többsége az Emmi szétdrabolása után is jól fizetű pozíciókban landolt. Rétvári Bence a belügyi tárcánál folytatta államtitkárként, vele tartott a köznevelésért felelős Maruzsa Zoltán és a szociális ügyekkel foglalkozó Fülöp Attila is. Vitályos Eszter a kulturális és innovációs tárca miniszterhelyettese, míg Szabó Tünde kormánybiztos lett.

A Blikk szerint rajtuk kívül még Horváth Ildikó egészségügyért, Fekete Péter kultúráért és Lőrinczi Zoltán nemzetközi ügyekért felelős egykori államtitkárok kaptak extra pénzt a választási időszakban.

A jutalmak a jóval később közzétett kormányzati dokumentumokban ugyan szerepelnek, de nincs feltüntetve, hogy ki, milyen szempontokat mérlegelve döntött a kifizetésekről. Ezért a Blikk megkereste a Miniszterelnökséget, de válasz egyelőre nem érkezett, ahogy az érintettek sem reagáltak.

(Kiemelt kép: Rétvári Bence. Fotó:MTI/Máthé Zoltán)

06:45

A magyar vállalkozók és vállalkozások támogatása érdekében, több kedvező adóváltozásról döntött a kormány. A kedd késő este megjelent kormányrendelet értelmében az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken, szeptembertől ugyanis megszűnik az úgynevezett kifizetői ekho.

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Tegnap 19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.