Bánki Erik hiányosan nyújtotta be vagyonnyilatkozatát, de kijavítja

„Tévedés történt.”

2022. február 4., 14:50

Szerző:

Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő az mfor korábbi cikke szerint két céget is kihagyott vagyonnyilatkozatából: a Bogádagro Kft.-t, amiben a cégalapítás után két hónappal vásárolt magának tulajdonrészt, valamint az Ormánsági Öntöző Kft.-t, amit még tavaly márciusban hozott létre.

Bánki a cikk hatására Fidesz Sajtóosztályán keresztül reagált, amely közölte:

„A Bogádagro Kft. esetében valóban tévedés történt, a nyilatkozatot haladéktalanul korrigálom az Országgyűlés mentelmi bizottságánál. Az érintett vállalkozásnak nem volt eredménye, osztalékkifizetés nem történt.”

A közleményben viszont hozzátette, hogy az Ormánsági Öntöző Kft.-ben nincs magánérdekeltsége, ugyanis annak tulajdonosa egy cég.

Azt viszont nem tette hozzá, hogy ez a tulajdonos cég a BA-Agrár Kft., aminek a fele Bánkié – közölte a 444.

(Kiemelt kép: Bánki Erik, a Fidesz vezérszónoka felszólal a kiégett üzemanyag és a radioaktív hulladék kezelésének nemzeti politikájáról szóló határozat módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 19-én. fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.

2023. március 24., 14:44

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak - hívta fel a figyelmet az állami energiacég pénteki közleményében.