Bánki Erik hiányosan nyújtotta be vagyonnyilatkozatát, de kijavítja

„Tévedés történt.”

2022. február 4., 14:50

Szerző:

Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő az mfor korábbi cikke szerint két céget is kihagyott vagyonnyilatkozatából: a Bogádagro Kft.-t, amiben a cégalapítás után két hónappal vásárolt magának tulajdonrészt, valamint az Ormánsági Öntöző Kft.-t, amit még tavaly márciusban hozott létre.

Bánki a cikk hatására Fidesz Sajtóosztályán keresztül reagált, amely közölte:

„A Bogádagro Kft. esetében valóban tévedés történt, a nyilatkozatot haladéktalanul korrigálom az Országgyűlés mentelmi bizottságánál. Az érintett vállalkozásnak nem volt eredménye, osztalékkifizetés nem történt.”

A közleményben viszont hozzátette, hogy az Ormánsági Öntöző Kft.-ben nincs magánérdekeltsége, ugyanis annak tulajdonosa egy cég.

Azt viszont nem tette hozzá, hogy ez a tulajdonos cég a BA-Agrár Kft., aminek a fele Bánkié – közölte a 444.

(Kiemelt kép: Bánki Erik, a Fidesz vezérszónoka felszólal a kiégett üzemanyag és a radioaktív hulladék kezelésének nemzeti politikájáról szóló határozat módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 19-én. fotó: MTI/Illyés Tibor)

07:45

Szerdán a déli óráktól a nyugati határszélen, illetve késő délután főként a Duna vonalától keletre egy-egy intenzívebb záporban akár az ég is megdörrenhet. A kialakuló záporokat, zivatarokat többfelé jégdara, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti.