Bánki Erik hiányosan nyújtotta be vagyonnyilatkozatát, de kijavítja

„Tévedés történt.”

2022. február 4., 14:50

Szerző:

Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő az mfor korábbi cikke szerint két céget is kihagyott vagyonnyilatkozatából: a Bogádagro Kft.-t, amiben a cégalapítás után két hónappal vásárolt magának tulajdonrészt, valamint az Ormánsági Öntöző Kft.-t, amit még tavaly márciusban hozott létre.

Bánki a cikk hatására Fidesz Sajtóosztályán keresztül reagált, amely közölte:

„A Bogádagro Kft. esetében valóban tévedés történt, a nyilatkozatot haladéktalanul korrigálom az Országgyűlés mentelmi bizottságánál. Az érintett vállalkozásnak nem volt eredménye, osztalékkifizetés nem történt.”

A közleményben viszont hozzátette, hogy az Ormánsági Öntöző Kft.-ben nincs magánérdekeltsége, ugyanis annak tulajdonosa egy cég.

Azt viszont nem tette hozzá, hogy ez a tulajdonos cég a BA-Agrár Kft., aminek a fele Bánkié – közölte a 444.

(Kiemelt kép: Bánki Erik, a Fidesz vezérszónoka felszólal a kiégett üzemanyag és a radioaktív hulladék kezelésének nemzeti politikájáról szóló határozat módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 19-én. fotó: MTI/Illyés Tibor)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.