Baltával megverte, majd felgyújtotta élettársát egy részeg nő

A sértett a helyszínen életét vesztette.

2022. január 8., 15:03

Szerző:

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a nőnek a letartóztatását, aki 2022. január 1-én ököllel, baltával ütötte élettársa fejét, majd felgyújtotta – olvasható az Ügyészség közleményében.

A közlemény szerint az ittas nő 2022. január 1-jén, a késő esti órákban bajóti otthonukban előzetes szóváltást követően bántalmazta élettársát. Többször nagy erővel, ököllel, majd baltával megütötte a férfi fejét. Ezt követően kabáttal letakarta a sértett felsőtestét, a kabát alá fahasábokat és papírt tett, majd felgyújtotta az ekkor már eszméleténél nem lévő, és nem mozduló sértett testét, végül elhagyta a helyszínt. A sértett a helyszínen életét vesztette.

A férfi halála a koponyára mért többrendbeli, nagy erejű erőbehatás eredményeképpen kialakult nyílt agyroncsolódás miatt következett be.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónap időtartamra elrendelte a nő letartóztatását tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

(Kiemelt kép: police.hu)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.